Protocollen

 

Gezonde school:

Wij streven naar actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat en hebben aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

In de toekomsts zullen we samen met de kinderopvang een doorgaande lijn ontwikkelen als het gaat om gezonde voeding.

Op en om de school geldt een rookverbod. Wij hebben een rookvrij schoolplein.

Fruitkring en lunch op school

Alle kinderen lunchen op school onder begeleiding van de stamgroepleerkracht.

 • Tijdens de kleine pauze eten de kinderen meegebracht fruit en/of groente.
 • Tijdens de schooldag en alle daarbijhorende eet en drinkmomenten kunnen de kinderen in de klas water drinken, alle kinderen hebben hiervoor op school een eigen beker, deze mag op school blijven.  
 • Tijdens de lunch eten de kinderen de zelf meegebrachte lunch (brood, fruit). Geschikte suggesties voor de lunch zijn bijvoorbeeld:
  • Volkorenbrood of bruinbrood, besmeerd met zachte halvarine of margarine uit een kuipje.
  • Als variatie: volkoren knäckebröd, roggebrood of mueslibol.
  • Geschikt beleg voor in het trommeltje is beleg dat niet te veel verzadigd vet en zout bevat, zoals 30+ kaas, 20+ of 30+ smeerkaas met minder zout, ei, hüttenkäse en light zuivelspread.
  • Notenpasta of pindakaas zonder toegevoegd zout of suiker.
  • Groente en fruit, zoals tomaat, komkommer, paprika, banaan, appel en aardbei. Lekker als beleg en voor erbij.
 • (Gezonde) koek en snoep is iets voor thuis (bijv. bananenbrood, chocorijstwafels etc.)

Verjaardagen 

De verjaardag is een moment dat je je heel bijzonder voelt. Wij zetten leerlingen die jarig zijn natuurlijk in het zonnetje. De kinderen vieren de verjaardag in de eigen stamgroep waarbij de ouders van de kinderen in groep 1-2 van harte welkom zijn. Bij de verjaardag horen allerlei mooie rituelen als zingen en een digitale taart met kaarsjes. Een traktatie maakt geen onderdeel uit van deze viering.

Er zijn enkele momenten in het jaar dat er op school voor alle kinderen tegelijk een traktatie is. Daarbij houden wij ook rekening met de allergieën van kinderen. 

Schoolactiviteiten

Bij sommige gelegenheden krijgen kinderen vanuit school eten of drinken aangeboden. Bij de keuze die we maken wordt de hoeveelheid suiker, zout en verzadigd vet in voeding zoveel mogelijk beperkt. 

Bij speciale gelegenheden biedt de school incidenteel iets zoets aan. Hierbij valt te denken aan: pepernoten bij Sinterklaas, iets bij Kerst, Pasen of een ijsje bij het schoolreisje/sportdag. Kinderen krijgen op school geen koolzuurhoudende dranken of té gezoete dranken aangeboden.

Binnen onze thema's wordt aandacht besteed aan: voedselproductie, consumentenvaardigheden, gezond eten, koken en smaak.

Allergieën en individuele afspraken

Wij houden waar kan rekening met allergieën van kinderen. Er is ook ruimte om individuele afspraken te maken wanneer het noodzakelijk is om af te wijken van het voedingsbeleid, bijvoorbeeld bij een dieet of een bepaalde (geloofs)overtuiging. 

Wij vragen aan ouders om zelf de school te informeren over kinderen met een voedselallergie, - intolerantie en dieet van kinderen. Samen met ouders bepalen we welke maatregelen noodzakelijk en/of wenselijk zijn.

 

 

Deze overige documenten worden op dit moment gemaakt. Zodra dit mogelijk is zullen ze worden gepubliceerd.