Over ons

Per 1-1-2024 start Jenaplanschool de Noorderstroom met een groep 0-1-2-3. Inschrijven kan via schoolwijzer Nijmegen. Afhankelijk van de aanmeldingen kunnen wij aangeven of me met 1 of 2 groepen gaan starten en wat daarvan de samenstelling zal zijn. 

 

Het verhaal achter de naam

De Noorderstroom vindt zijn oorsprong in de 2 woorden noord en stroom.

Noord

Noord verwijst uitaard naar de naam van de locatie, de school wordt gebouwd in de Hof van Holland in Nijmegen-Noord.

Noord staat ook voor het globaal aangeven van de richting waaruit de wind komt. De wind waait vanuit verschillende richtingen, kinderen komen vanuit verschillende achtergronden onze school binnen. In welke richting de wind waait is voor iedereen anders. Zoals ook elk kind op de Noorderstroom anders is en mag zijn. Ieder kind zal zijn eigen richting gaan bepalen in de jaren dat ze op de Noorderstroom zitten. 

Stroom

Stroming; het zich in een bepaalde richting voortbewegen. Kinderen zijn zich aan het ontwikkelen op onze school. Dit zal niet bij elk kind gaan in een rechte lijn of een vloeiende beweging. De ontwikkeling van ieder kind gaat in een golfbeweging en soms ook in een wisselende stroomversnelling. De rivier zoekt altijd naar wegen om te kunnen blijven stromen.

Onze school ligt aan de Waal, een van de grote rivieren van ons land waar we in onze stad Nijmegen trots op zijn. De Waal, de rivier heeft ons in deze regio veel gebracht.

Beeldmerk

Ons beeldmerk is een kompas, een kompas is een navigatie-instrument om de richting ten opzichte van het noorden te bepalen. Wij willen als school voor onze kinderen een kompas zijn, een navigatie-instrument, zodat onze kinderen leren hun eigen koers te bepalen ten opzichte van zichzelf, de omgeving en de maatschappij.